Захист м’яких меблів

Є думка, що дорогі меблі несумісні з тваринами, так як вони гризуть і точать свої кігтики про все, до чого можуть дотягнутися зубки або лапки. Однак є кілька секретів, як захистити м’які меблі від псування домашніми улюбленцями.

Захист м’яких меблів від пошкоджень
Захист м'яких меблів

У великому асортименті тканин для оббивки потрібно вибирати найбільш міцну тканину, пошкодить яку несила жодним пустотливим нігтикам. Вибирайте меблювання з тканиною, стійкою до затягувань і зачіпок, яка має невеликий ворс і багаторазове переплетення щільних грубих ниток або наклеєних на основу ворсинок. Меблювання, маючи таку оббивну тканину, надовго зберігає презентабельний зовнішній вигляд і уникає передчасної перетяжки. До таких високоміцних матеріалів можна віднести тканини, звані «антикіготь»:

  1. Меблеву (штучну) замшу – лідера антивандальних матеріалів, виглядає вишукано. Відрізняється найбільшою практичністю і довговічністю, стійкістю до механічних пошкоджень.
  2. Флок – матеріал з основою, на яку наклеєні ворсинки, оброблений спеціальним просоченням для більш високої міцності і водовідштовхування. Стійкий до вигоряння на сонці і механічних пошкоджень.
  3. Велюр – щільне полотно, яке має ворс на лицьовому боці, отримують переплетенням п’яти ниток. Гарний, екологічний і гіпоалергенний, а також має підвищену зносостійкість.

Для того щоб захистити м’які меблі і зберегти представницький вигляд, потрібно регулярно проводить очистку покриття в процесі експлуатації:

  • пилососом з турбощіткою;
  • липким валиком;
  • обробити поверхню антистатиком для легкого видалення шерсті;

Також буде актуальним придбання і розміщення зручної кігтеточилки на видному місці для кота, а для собаки – різні іграшки для гризіння. Це захистіть меблі від посягання невгамовних тварин.

Дотримуючись всіх порад, захист м’яких меблів запобігає від нових вливань коштів для перетяжки пошкодженої оббивки, а збережені меблі будуть радувати ідеальним станом. Так що улюблені вихованці цілком сумісні з дорогими м’якими меблями, головне правильно підійти до вибору з самого початку. Якщо ж неприємність вже трапилася – вас може зацікавити така послуга як м’які меблі на замовлення в Києві. Звертайтеся в Kosair, виробництво м’яких меблів на замовлення: будь-яка складність і дизайнерська фантазія будуть якісно і з точністю відтворені!