Види перетяжки м’яких меблів

Під час використання улюблених меблів рано чи пізно втрачається їх привабливість, з’являються пошкодження різного характеру. Як правило, спершу псується оббивна тканина, а за нею просідає м’який наповнювач або з’являється неприємний скрип. Відповідно реставрація відбувається по-різному: в одних випадках, просто шиють чохли та замінюють поролон, а в інших змінюють зламані пружини та зміцнюють пружинні блоки. Виходячи з вищевказаних загально характерних ушкоджень, майстерня Kosair пропонує пружинний і безпружинний види перетяжки м’яких меблів.

Види перетяжки м’яких меблів

При пружинному способі перетяжки м’яких меблів застосовуються такі типи наповнювачів:

  • Боннель представляє собою безперервне плетіння пружин. В такому блоці приводяться в дію всі пружини, внаслідок чого м’який елемент сидіння точно підлаштовується під положення людського тіла, дозволяючи правильно тримати поставу.
  • Незалежні пружини — блок, де кожна деталь «живе» сама по собі, що дозволяє розподіляти навантаження рівномірно, забезпечуючи таким чином можливість спокійного, повноцінного відпочинку. Вихідні матеріали високої якості забезпечують досить довгий термін експлуатації та хороші ортопедичні властивості.

Безпружинний вид перетяжки м’яких меблів:

  • Пінополіуретан — це спінений екологічний і гіпоалергенний матеріал, отриманий з синтетичних полімерів. Він прекрасно зберігає форму і хорошу пружність, підлаштовуючись під контури тіла. Також відрізняється здатністю витримувати пристойну вагу, відштовхувати пил і пропускати повітря.

У меблевій галузі прогрес не стоїть на місці, з цієї причини фірма Kosair має у своєму арсеналі й такі матеріали безпружинного наповнення як: поролон, холофайбер, синтепон і латекс, але пружинні блоки та пінополіуретан більш поширені на сьогодні.

Технологія роботи при різних видах перетяжки м’яких меблів складається з наступних етапів:

  • Зняття мірок (старі чохли використовуються як лекало, якщо кардинально міняти дизайн не потрібно);
  • Розкрій і пошиття чохла з обраної тканини;
  • Ремонт або заміна пружинних блоків (залежить від наповнення);
  • Укладання пінополіуретану або іншого матеріалу за допомогою клею, скоб або цвяхів;
  • Обтягування покривними та оббивними матеріалами;
  • Декор та збирання.

Перетяжка та реставрація меблів в Києві будь-якої складності – не проблема для Kosair. Ми завжди працюємо заради комфорту наших клієнтів, не боячись неординарних і складних ідей, щоб не тільки міняти старе, але і створювати нове.